Yogaretreat i Goa, Indien

24 oktober - 5 november 2019

 

Möjligheternas retreat…

För dig som vill ta din yoga till en ny nivå. Följ med oss till Indien, Yogans hemland!!

Vi bor på Swan Yogaretreat i Goa. Långt borta från vardagens distraktioner ges du möjligheten att bredda ditt perspektiv, fördjupa din insikt och skapa balans utifrån ditt unika jag och dina förutsättningar.

Förädla dina kunskaper i Yoga, Pranayama & Meditation. Njut och stärks av Ayurvediskabehandlingar & Vegetarisk kost

 
DSC00447 (kopia).jpeg

meditation 

”Sit in a comfortable positon with your eyes closed and a muddra of your choice” börjar Om. Bli medveten om sinnets utrymme, flytta sen fokus upp till tredje ögat, se ljuslågan mellan dina ögonbryn. Djungeln börjar vakna och vi följer ljuden runt omkring oss ett efter ett, fåglar, syrsor, blad som rör sig, en ny morgon är här.

Vi börjar varje morgon med meditation i yogashalan tillsammans med retreatets alla gäster under ledning av engelsktalande meditationslärare. Dagen avslutas i meditation ledd av Helene och Lena. Syftet med meditation är att bli fri i sinnet, stilla begrunda och reflektera. Frihet betyder möjligheter. Möjligheter betyder öppningar. Öppningar i sin tur frikopplar kraft. 

 

DSC00480 (kopia).jpg

Yoga & Pranayama

Vi yogar i lugna flöden, Hatha, Yin och Restorative yoga. En del klasser är mer dynamiska och kraftfulla för ökad kraft och energi. Några av klasserna är mjukt flödande för ökad rörlighet och flexibilitet, andra mer stillsamma och inkännande för att skapa lugn och harmoni. Vi får också möjligheten att yoga utifrån Ayurveda, Chakra systemet och de Fem elementen. Helene och Lena guidar till att njuta av yogan utan tankar om prestation, resultat och perfektion. Vi fokuserar på nuet och känslan av att vara medvetet närvarande där andetaget leder oss. Prana livsenergin ges möjlighet att flöda fritt och ohämmat i kropp, själ och sinne.

In my yoga it doesn’t matter things are not perfect, my practice is my time to feel alive, loved and free.

IMG_1072.JPG
 
 
 
DSC02191.JPG
 
 
 
DSC00434 (kopia).jpeg
 
DSC02196.JPG

Ayurveda

Ayurveda betyder kunskap om livet och är en mångtusenårig hälsolära med sina rötter i Indien. I Ayurveda ses människan som en enhet av kropp själ och sinne. Vi har alla olika kroppskonstitutioner som grundar sig i de Fem elementen Jord, Vatten, Eld, Luft och Rymd. Ayurvedan ger vägledning till en hälsosam livsstil utifrån dina förutsättningar för att skapa kroppslig balans och frid i sinnet.

Redan första dagen går Helene igenom grunderna i Ayurveda. Därefter ges ni möjligheten till en  konsultation med en Ayurvedisk läkare som läser av din kroppskonstitution och ger dig livsstilsråd. På Ayurvedakliniken kan du dagligen unna dig och njuta av läkande och helande massagebehandlingar anpassade just dig.

Läs mer om de olika behandlingar på Ayurvedakliniken. 

VEgetarisk kost & Logi i cottages

Det doftar ljuvligt av kryddor från det indiska köket, vi njuter av grytor och röror lagade med omsorg och kärlek. Inom yoga och Ayurveda betraktas mat som medicin. Vi serveras en härlig vegetarisk kost som inte bara stöder kroppens helande utan också förbättrar reningsprocessen under din vistelse. Vi bor i mysiga små hus för två, Eco-friendly cottages med egen liten veranda som bjuder in till en stund med en god bok, vila och återhämtning under skydd av djungelns träd. Det finns flera fina platser på Swan för att dra sig undan och njuta av egen tid, tid för reflektion.

Läs mer om boendet på Swan Yoga Retreat 

utflykter

Fredagar är "fridagar" på Swan, så då passar vi på att bege oss till stranden för meditation under bar himmel och njuta av sol och bad. Vi lämnar Swan en stund även på Lördagkvällen för att ta del av pulsen i det Indiska samhället. Det blir ett besök på nattmarknaden i Mapusa. På marknaden finns allt mellan himmel och jord... mat, kryddor, frukt & grönt, kläder, vackra smycken, underbara textilier och mycket mycket mer.

 

Möjligheternas retreat...

"Im an architect of my own health, I build it´s foundation with every choice I make."

Indien är fantastiskt, Swan Goa Yoga Retreat är magiskt... missa inte tillfället att dela detta med oss i höst!!

Med glädje & kärlek, Lena & Heléne