Yogamat från yogadagar i Ålabodarna 14 - 17 juni

Yogamat tillför din kropp näring och energi och ditt sinne njutning och harmoni.

Jag väljer noga mina råvaror och lagar all mat från grunden. På så vis vet jag vad maten innehåller och vad jag tillför min kropp. Med tiden har jag lärt mig vad som är bra för min kropp eftersom jag vet exakt vad jag stoppar i den och på så sätt kan utesluta eller lägga till det den behöver.

Här kommer några recept från bruncherna under yogadagarna i Ålabodarna.

Röd linssoppa med chili & ingefära

4 port.

1 L vatten

1 gul lök

2 st vitlöksklyftor

4 cm ingefära

1/2 chilifrukt

3 dl röda linser

1 st grönsaksbuljongtärning

1 burk krossade tomater

1/2 citron

olja till stekning

Hacka lök, vitlök, ingefära och chili och fräs i en kastrull till löken är genomskinlig. Tillsätt kokande vatten tomater och buljong och sköljda linser. Koka i 15 minuter till linserna är mjuka. Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och citron.

Bovetesallad

4 port.

3 dl bovete

10 cocktailtomater

1 dl kokosflingor

1 dl pumpakärnor

2 dl hackad bladpersilja

Dressing

4 msk olivolja

1 tsk sambalolek

1-2 tsk koriander

1 tsk mailen spiskummin

1 citron

1/2 tsk salt

svartpeppar.

Koka bovetet enl. förpackningen. Dela tomaterna. Rosta pumpafrön och kokos tillsammans i en torr stekpanna. Blanda dressingen och häll över det ljumma bovetet. Blanda i tomater, kokosflingor, pumpakärnor och persilja.

Chokladbollar

2 dl glutenfria havregryn

7 st dadlar

3 msk kokosolja

0,5 dl kokosflingor

1 msk kakao

1 krm salt

kokosflingor

Mixa alla ingredienserna till en stor boll. Rulla sen små bollar i kokosflingor.

Lycka till!