Våren är här!

Helt underbart, ena dagen snöar det och nästa dag är det vår jippi! Livsandarna börjar vakna till liv i den trötta vinterkroppen och man vill bara röra på sig och komma ur vinterdvalan.

För egen del blev det en liten chock, jag är med i Team Rynkeby Godmorgon Lund som ska cykla till Paris till förmån för Barncancerfonden första veckan i juli. Vi har tränat inomhus på spinningcykel hela vintern men i söndags var det premiär, vi tog ut våra gula cyklar för en liten runda på landet utanför Lund, 15 grader varmt, strålande sol och mycket vind det tog tid innan kroppen hängde med i svängarna och andningen anammade den friska luften. Jag pendlade mellan hopp och förtvivlan men fokuserade snart på varför jag gör det här, för att ge hopp till barn med cancer.

Abhyasa, vairagya och viveka kommer från Patanjalis Yoga Sutra och beskrivs förhållningssätt för att stilla sinnet och balansera kropp själ och sinne. Det ger mig perspektiv på tillvaron och en förmåga att hålla fokus på det som är viktig.

Abhyasa - konstant praktiserande

Vairagya - släppa taget 

Vivea - urskillningsförmåga

Tål att tänkas på hur du kan applicerad abhyasa, vairagya och viveka i ditt liv.

Njut dagen!