Yogamorgon i Indien

Jag vaknar av att väckarklockan i mobilen ringer, det tar ett tag innan jag hittar mobilen blandde hopsnurrade lakanen och myggnätet som omger mig liksom en bur eller kanske ett skyddande nät mot omvärlden. Halv sex, nu är mobilen tyst och jag smyger ut i badrummet, i längan är alla väggar av bambu och minsta ljud hörs in till grannen. Sätter på mig yogakläderna, hittar ficklampan, det är fortfarande bäcksvart ute och djunglen sover.

Ljuskäglan från ficklampan lyser upp den lilla stigen som går upp till yogashalan, ingen har kommit ännu, jag tassar in på bara fötter, slår mig ner och njuter av tystnaden.

Efter en stund kommer Om, de andra droppar in en efter en, meditationen kan börja. ”Sit in a comfortable positon with your eyes closed and a muddra of your choice ” börjar Om. Bli medveten om sinnets utrymme, flytta sen fokus upp till tredje ögat, se ljuslågan mellan dina ögon bryn. Djungeln börjar vakna och vi följer ljuden runt omkring oss ett efter ett, fåglar, syrsor, blad som rör sig, en ny morgon är här.

IMG_2138.JPG