I lördags startade barnyogan på WellnessHouse Yoga

I lördags den14 januari startade en ny barnyogakurs på Wellnesshouse Yoga med Åsa Wahl, yogainstruktör och Montessoripedagog.

Barnyogan börjar alltid med andningsövningar för att barnen ska slappna av och hitta den lugna andning. Andningen är mycket viktig i yogan och Åsa vill göra barnen medvetna om sin andning.  Det finns många olika andningsövningar, en del tränar oss på att vara här och nu, andra är bra redskap att kunna använda om vi känner oss oroliga, får huvudvärk eller magont.

Efter en uppvärmning med bland annat modifierad solhälsning A bad ett barn om att få göra positionen triangeln och ett annat om att få göra tigern.
Det blev också några kompisövningar där barnen fick göra positioner två och två, det var mycket uppskattat och barnen ville prova på ännu fler framöver...

Avslutningsvis kom den efterlängtade Shavasanan, där barnen låg under sina filtar med bolster som avlastning och vilade till lugn och rofylld musik.
Alla barnen var överens om att de ville ha en längre Shavasana nästa gång!

”Att hålla en yogaklass för barn är fantastiskt! Jag får så mycket energi, glada skratt, frågor, tankar och mycket direkt feedback och förslag på vilka yogapositioner vi ska göra tillsammans. Precis som i mitt arbete somMontessoripedagog följer jag barnen också i yogasalen”  säger Åsa.

Alla barn mellan 9 - 13 år är välkomna till WellnessHouse Yoga på lördagar för att prova på yoga!


Datum: Lördagar 14/1 - 11/3(uppehåll v. 8 25/2)
Tid: 10.45 – 11.30
Drop in 60:-/gång

Boka online www.wellnesshouseyoga.se

Kompisyoga

Kompisyoga

Shavasana

Shavasana