Lördagsmorgon på yogaretreat

Morgondagg…
Lördag morgon klockan är nu 05.45, jag har precis smugit runt i korridoren och klingat i klockorna. Hör hur någon mjukt sätter ner fötterna på golvet, en ny dag har börjat här på Sörby Naturhälsogård. Tyst njuter vi en kopp te innan vi ”tassar” in på våra yogamattor för att landa in i Yinyoga. I em blir det en klass i Yang., Yin & Yang det bästa av två världar!!
Yin - mjuka, inkännande, öppnande och avslappnande rörelser som öppnar kroppen, stillar sinnet, och påverkar bindväven. I yin håller vi positionerna under en längre tid (3-7 min).
Yang - dynamiska, kraftfulla rörelser som ökar energiflödet, skapar värme och kraft. Bygger styrka, ökar rörlighet och smidighet samt ger god balans och kroppskontroll.
I yang använder vi kroppen för att komma in i positioner, i yin använder vi positionerna för att komma in i kroppen.
”Yoga is not a work out, its a work in”

Livskunskap..
I dagens föreläsning gläntade vi på dörren in i Ayurvedans värld. Ayurveda betyder ”Kunskap om livet” och är en mångtusenårig hälsolära där man ser människa som en enhet av kropp själ och sinne. Enligt Ayurvedisk vetenskap är varje människa unik och har en egen individuell konstitution med olika behov. Genom att tillmötes gå dessa behov skapar vi balans, god hälsa och frid i sinnet.

Allt påverkar våra liv: tankar, kost, aktivitet, vila/sömn. Så genom att se över vår livsstil kan vi påverka våra liv.
”I am architect of my own life, I build its foundation with ever choice I make.”